4 természetes módszer kullancsok és bolhák ellen kutyában

4 természetes módszer kullancsok és bolhák ellen kutyában

1. Élesztő – gondoltad volna? A bolhák nem „szeretik” az élesztő ízét, szagát. Vásárolj a legközelebbi boltban sörélesztőt, és dörzsöld át vele a kutya bőrét. Akár az állat nedves eledeléhez is keverhetsz belőle másnaponként lencsényit-borsónyit.
2. Rozmaringos bolha-elleni csepp – A másik kullancs és bolha ellenes módszer, hogy egy edényben vizet forralsz és 2-3 csésze friss rozmaringlevelet dobsz a forrásban lévő vízbe, leveszed a tűzről és kb. harminc percig hagyod ázni. Ezután a leveleket szűréssel eltávolítod a főzetből és kiegészíted annyi vízzel, amennyi állatodra elég lesz. Miután a keverék testhőmérsékletűre lehűlt az állat szőrzetére öntözöd, amíg szőre teljesen át nem ázik. Hagyd, hogy a szőrzet természetes úton száradjon meg. Jól működik, különösen a forró nyári napokon.
3. Módosított bolha nyakörv – Ehhez a bolha- és kullancs elleni nyakörvre vagy az állat nyakára díszként kötött zsebkendőre cseppents 4-5 csepp citromfű, eukaliptusz, teafa, muskátli vagy levendula olajat. Ezt heti rendszerességgel kell végezni. Ne feledd, hogy ne használj illóolajokat macskán! A cicák rendkívül érzékenyek bizonyos illóolajokra, mint a teafa olaj és eukaliptusz olaj.
A teafaolaj használata során kutyáknál is ügyelni kell arra, hogy ne használj 1%-nál töményebbet, sőt lehetőleg még ennél is alacsonyabb legyen a koncentráció! Az esetleges mérgezés általános gyengeséget, levertséget, hányást és hányingert okozhat, ezért óvatosan kell alkalmazni.
4.. Citrom spray – Egy másik bolha-és kullancs elleni védekezési módszer. Apríts vékony karikákra egy citromot, dobd forrásban lévő vízbe, egész éjszakára hagyd a hűlő vízben. Másnap reggel permetezd be a főzettel az egész kutyát, különösen a fülek mögött és a körbe a fejet (de légy óvatos a szemeknél, oda NE), a farkát és környékét, végül alaposan a kutya lábait is.
Ezek a leghatékonyabb természetes kullancs és bolha elleni védekezési lehetőségek kutyáink érdekében.