Műtét utáni védőgallér - alkalmazási tippek

Műtét utáni védőgallér – alkalmazási tippek

Keresgéltem egy kicsit az interneten, de használható összefoglalót nem találtam erről a – szükség esetén – lényeges kérdésről. Így hát írok egyet, gondoltam.

Ha kutyádnak, cicádnak indokolt viselnie ilyen „kényszereszközt” műtét, sebzés, gyulladások stb. miatt, akkor segítségként összegyűjtöttem pár tapasztalati tényt az állatorvosi praxisból.
Használd egészséggel négylábú társad érdekében!
A védőgallér egy szükséges rossz. Mindenki utálja. Egyedül a védendő testrész nyugalma érdekét szolgálja. Tegyük hozzá, hogy a legtöbb esetben nagyon hasznosan.
vedo_allatorvos_17ker

Alternatív megoldások – gallér helyett

Az utóbbi időben megjelentek olyan védőeszközök, amelyek több-kevesebb sikerrel próbálják helyettesíteni a műanyag védőgallért.
A nyakat kimerevítő, kályhacső-szerű eszközt megtanulhatják kikerülni a Houdini típusú állatok.
A nyakra körbe tett – mint egy szorosan rögzített mentőöv – felfújható párna a családi házban élő kutyák esetén eddig szinte minden esetben tönkrement 2 nap alatt.
A kutyaruha, ami a „vihar-ing” működéséhez hasonló elven alapul, hasznosnak bizonyult nyugodt kutyák esetén.
Azon, hogy mit jelent a ‘megtanulhatják’, a ‘szinte minden esetben’ és a ‘nyugodt kutyák’ fogalma, persze lehet vitatkozni. Erre a kérdéskörre is igaz, hogy 100%-os működő megoldás nincs. A problémák viszont azért vannak, hogy megoldjuk őket.